FACE LUMINO LIFT
 
Nέα θεραπεία προσώπου Face Lumino Lift με πολλαπλή δράση (αντιγηραντική, συσφιχτική, κατά των κηλίδων της ηλικίας και της ακμής)
Πρόκειται καινοτομική ιατρική θεραπεία για φωτοσύσφιξη και αντιγήρανση προσώπου, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία LED Luminotherapy. Το LED είναι τα αρχικά για το Light Emitting Diodes δηλαδή δίοδοι εκπομπής φωτός που είναι το αποτέλεσμα πρωταρχικών ερευνών της NASA σχετικά με την δράση της εστιασμένης εκπομπής φωτός στο δέρμα.

Συνδυάζει την δράση φωτός και ειδικό συμπλέγματος LED BOOSTER. Η εφαρμογή του LED ενεργοποιεί την λειτουργία παραγωγής ενδογενούς κολλαγόνου από τους ινοβλάστες. Τα μιτοχόνδια των ινοβλαστών απορροφούν την ενέργεια του LED φωτός και την μετατρέπουν σε κυτταρική ενέργεια ΑΤΡ. Επιπλέον, το LED BOOSTER NCTF -polyrevitalising και το υαλουρονικό οξύ, διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος προστατεύοντας παράλληλα από την δράση των ελευθέρων ριζών. Η πρωτεΐνη matrikine σε συνδυασμό με το φυτικό συστατικό centella aciatica αυξάνουν την επιδερμική σύσφιξη και μειώνουν τους ερεθισμούς.
Πως λειτουργεί η φωτοθεραπεία;
Το δέρμα μας ¨τρέφεται¨ από το σωστό φώς (σύνθεση βιταμίνης D) .Το φώς έχει ένα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της εικόνας του οργανισμού μας, παρόμοια με το φαινόμενο της φωτοσύνθεσης που επιτρέπει στα φυτά να αναπνέουν και να αναπτύσσονται. Όταν ένα κύτταρο δέχεται ένα κύμα φωτός ξυπνά και τονώνει τις δραστηριότητες του. Στις κατάλληλες συχνότητες το φώς διεγείρει τα κύτταρα της επιδερμίδας τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, καθώς και άλλων πρωτεϊνών που χρησιμεύουν ως δομικά στοιχεία του δέρματος.
Την δύναμη αυτή του φωτός εκμεταλλεύεται το LED (light Emitting Diode) Δίοδος Εκπομπής Φωτός ,που εκπέμπει φωτεινή ακτινοβολία. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ονομάζεται LED - Light emitting diodes - δίοδοι εκπομπής φωτός και είναι το αποτέλεσμα πρωταρχικών ερευνών της NASA σχετικά με την δράση της εστιασμένης εκπομπής φωτός στο σώμα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ΝΑSA προέκυψε ότι: - Η τεχνολογία LED επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης πληγών, σε άτομα που έχουν βιώσει σε ασυνήθιστες ατμοσφαιρικές συνθήκες όπως οι αστροναύτες και τα πληρώματα υποβρυχίων. - Το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει το φως για τη διατήρηση της υγείας του.
Εξηγήστε μας την δράση του φωτός
Με το φως διεγείρονται τα μιτοχόνδρια των ινοβλαστών. Τα μιτοχόνδρια είναι οργανίδια του κυττάρου, που λειτουργούν ως κέντρα παραγωγής ενέργειας, παράγοντας περισσότερο από το 90% της ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη ζωή, είναι δηλαδή το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του κυττάρου. Μετατρέπει την ενέργεια που προέρχεται από το περιβάλλον μέσω της τροφής σε ένα μόριο που λέγεται ΑΤΡ (Αδενικό-τρισφωσφορικό οξύ).Το μόριο αυτό αποτελεί τη μορφή ενέργειας που στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε κύτταρο όποτε και όπου το χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Τα μιτοχόνδρια των ινοβλαστών  έχουν μεγάλη ανταπόκριση  στο φως ,αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειάς τους. Δεύτερη πολύ σημαντική δράση είναι η αναστολή της  δράσης της  κολλαγογενάσης. Η κολλαγογενάση είναι το ένζυμο που ευθύνεται για τη καταστροφή του κολλαγόνου. Αποτελέσματα: Αυξημένος αριθμός ινοβλαστών, πάχυνση και ανακατανομή των ινών του κολλαγόνου και Αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης.
Η τεχνολογία LED στην συγκεκριμένη θεραπεία ποια χρώματα εκμεταλλεύεται;
Στην συγκεκριμένη θεραπεία έχουμε συνδυαστική δράση φωτός με 4 χρώματα Τα χρώματα διεισδύουν σε διάφορα βάθη του δέρματος και μπορεί να θεραπεύσει έτσι όλα τα στρώματα του δέρματος. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται διαφορετικά χρώματα:
Ενεργοποίηση ινοβλαστών: κόκκινο + κίτρινο
Λιπαρά δέρματα - Ακμή : μπλε + κόκκινο
Καφέ κηλίδες: πράσινο + κόκκινο

Η δυνατότητα εναλλαγής των διαφορετικών μήκους κύματος - διαφορετικών χρωμάτων στοχεύει στην αντιμετώπιση διαφορετικών αναγκών.
Εξηγήστε μας την δράση του χρώματος ξεχωριστά.

RED LIGHT - Αναγεννητικές ιδιότητες
Το κόκκινο φως μήκους κύματος 625nm έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό των ινοβλαστών. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι σε αυτό το μήκος κύματος, η σύνθεση του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες αυξάνεται κατά τέσσερις φορές χωρίς να επηρεαστούν τα πρωτεολυτικά ένζυμα που υπάρχουν στο χόριο. Η ακτινοβόληση με κόκκινο φως προκαλεί επίσης την σύνθεση αυξητικών παραγόντων , από φωτονεργοποιούμενα μακροφάγα κύτταρα (μακροφάγα είναι τα κύτταρα που απομακρύνουν περιττές ουσίες, βακτήρια κτλ).

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Η LED θεραπεία με κόκκινο φως έχει επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος ενεργώντας επί των λεμφοκυττάρων. Η ενεργοποίηση αυτή μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της φλεγμονώδους διαδικασίας και την επιτάχυνση της επούλωσης. Επιπλέον, με τη μείωση της δραστηριότητας της κολλαγοναγεννάσης, η ικανότητα του δέρματος να αναγεννά κύτταρα έχει βελτιστοποιηθεί.

YELLOW LIGHT - Θεραπευτικές ιδιότητες
Η LED θεραπεία με κίτρινο φως με μήκος κύματος 590nm, βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης της φθαρμένης επιδερμίδας.

BLUE LIGHT - Αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
H LED θεραπεία με μπλε φως στα 470nm έχει άμεση δράση στο προπιονικό βακτηρίδιο που σχετίζεται με τις βλάβες της ακμής. Αυτό το βακτήριο όταν ενεργοποιείται από το μπλε φως παράγει μία ουσία την πορφυρίνη. Αυτή η ενεργοποίηση προκαλεί την καταστροφή των βακτηρίων μέσω της παραγωγής των ελευθέρων ριζών και οξυγόνου. Κλινικές έρευνες αναφέρουν έως και 50% μείωση στην φλεγμονώδη ακμή με την εφαρμογή δύο μόνο θεραπειών σε διάστημα 6 εβδομάδων.

GREEN LIGHT -Δράση στις δυσχρωμίες λόγω γήρανσης
Η θεραπεία LED με πράσινο φως στα 528 nm δρα στην επιδερμική συγκέντρωση μελανίνης . Βελτιώνει τις εκκρίσεις μελανίνης και μειώνει την εικόνα των επιφανειακών δυσχρωμιών.

ΔΡΑΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
Ενισχύεται η ανάπτυξη ινοβλαστών με παράλληλη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται και τι αποτελέσματα μας προσφέρει;
Χαλαρή επιδερμίδα - Διέγερση των ινοβλαστών που έχουν φθαρεί λόγω φωτογήρανσης και αύξηση της ελαστικότητας Ξηρά αφυδατωμένα δέρματα - Αύξηση της υδάτωσης της επιδερμίδας Άτονα δέρματα - Μείωση των ελευθέρων ριζών πιο υγιής επιδερμίδα Λιπαρά δέρματα - Εξισορρόπηση των εκκρίσεων των σμηγματογόνων αδένων, βελτίωση των ατελειών.